VenusVenus er en særlig viktig faktor innen astrologi og det finnes en rik mytologi og symbolikk som beskriver hennes mange ansikter. Vi skal her helt kort peke på noen sider som kanskje er mindre kjent.

 

Normalt så sier vi at Venus og det tegn, hus og aspekt den står i bl.a. beskriver det vi liker, sanselige gleder, kvalitet, estetisk sans, skjønnhet, verdigrunnlag, sinnelag, smak og behag, preferanser i kjærlighetslivet, evne til å tiltrekke oss ro fred og harmoni på alle plan. Likeledes vil vårt forhold til kroppen, det fysiske liv, opplevelse av penger og det jordiske gods og gull i noen tilfeller kunne leses ut av Venus sin posisjon i horoskopet. Hvordan vi forholder oss til medmennesker, sosialisering og relasjoner vil også være påvirket av Venus.

Går vi et skritt videre kan vi si at der Merkur beskriver både den konkrete og abstrakte kunnskap og tanke, samt kontakten mellom de to, beskriver Venus evnen til å forene og balansere de to. Resultatet er et vakkert, harmonisk, fredelig og vitenskapelig sinnelag. Madam Helena P. Blavatsky skrev en gang at tanken er virkelighetens drapsmann. Med dette mente hun at hvis vi avskriver den abstrakte, transpersonlige, metafysiske, kosmologiske virkelighet og erkjennelse som tull, tøys og overtro, så har vi samtidig avskåret oss selv fra kontakten med den tidløse visdom og med vår egen sjel. Nettopp dette er Venus sin styrke. Hun er garantist for at dette ikke skjer. Hun er mao. Kirsten giftekniv og resultatet er det såkalte himmelske bryllup, mellom sjelen og personligheten. Hun opplyser vårt sinn og sørger for at panne chakraet fungerer optimalt. Vi sier også at Venus er Jordens eldre søster og at hennes bidrag til menneskeheten primært er av mental karakter. Venus gir oss evnen til å forstå og se selve livet og hvordan de indre verdier kommer til uttrykk i den ytre konkrete virkelighet. Mennesker som er født under denne heldige stjerne kan ofte smykke seg med utsagnet; Det vakre er i øyet som ser.

Det er beskrivende for tidsånden at vi har et markant fokus på mye av det som ligger til Venus sin natur, som for eksempel den ytre skjønnhet og ynde. Tidligere var det kun jenter som brukte mye tid på klær og sminke. Nå har også guttene begynt med sminke. De bruker ofte lenger tid foran speilet enn jentene, for å få den rette frisyren på plass. Det feminine, symbolisert for oss i håndspeilet, som jo ligner veldig på Venus sitt symbol, har gode kår både hos menn og kvinner. Silikon, Botox, fettsuging og andre foryngelses remedier brukes over en lav sko for å dyrke ungpikeidealet og det formfullendte, Venus sine tema. Vi betaler gladelig mange ganger normal pris for det lille ekstra når det gjelder design, utsmykking og estetikk, eller for nytt kjøkken, veranda og utsikt når vi kjøper bolig. Vi prioriterer kvalitet og nye kulinariske smaksinntrykk på mat og vin. Mange reiser Jorden rundt på evig jakt etter vakre sanseinntrykk, uten hensyn til miljøet. Venus har med andre ord flere sider. I mytologen var hun heller ikke videre beskjeden, hun bedro sin ektemann i full offentlighet.

 

 

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470