ImagePå denne dagen stod Pluto og Saturn i opposisjon til hverandre. Astrologisk betyr dette konflikt og konfrontasjon. Pluto er en planet som enhver innføringsbok i astrologi beskriver som en dramatisk, destruktiv kraft som fører med seg dyp forandring, og om nødvendig total ødeleggelse og død.

 

Astrologisk syn på 11.september

Av Christian Paaske

På tross av at noen av historiens mest fremstående tenkere som Leonardo Da Vinci, Francis Bacon, Isaac Newton for å nevne noen også var astrologer, er denne tusenårige disiplinen fortsatt en løsunge som den akademiske verden ikke vil kjennes ved. Selv i media som skriver om det meste mellom himmel og jord, står astrologi fortsatt på en liste over emner som ikke skal tas seriøst. Ikke fordi verken vitenskap eller media har undersøkt astrologi, men det er et rent moralsk synspunkt.

Imidlertid står det i stjernene at astrologi igjen skal fram i det offentlige lys og spille en like viktig rolle som den gjorde i antikken og i tidlig middelalder. Bedrifter vil komme til å bruke astrologi, det vil inngå i planlegging, pedagogikk, psykologi, jordbruk, historie, medisin og politikk.

Som en smaksprøve er 11.september et eksempel på hvor nøyaktig det astrologiske symbolspråket kan være. 

Saturn står for autoritet, makt og kontroll. Den befant seg i Tvillingens tegn. Det er et såkalt lufttegn som står for kommunikasjon og ikke minst penger og handel. New York har alle dette tegnets kvaliteter ved å være sentrum for verdens økonomi med Wall Street og Twin Towers. De to svarte tårnne var som i Ringenes herre, høyborgen for den vestlige verdens økonomiske makt, og som holder store deler av verden i fattigdom og gjeld.

Pluto var i Skyttens tegn. Dette er et ildtegn knyttet til kontakt med utlandet, politiske og religiøse ideologier og reisevirksomhet. Symbolet for Skytten er en pil (fly), symbolet for Tvillingen er to søyler (Twin Towers). Skytten er i ild, Tvillingen i luft. Så to fly, to tårn, to verdener, to ideologier, tørner sammen med et dramatisk utfall i ild og luft.

De to søylene knyttet til Tvillingsymbolet har i den opprinnelige symbolikken forskjellig farge, hvitt og sort. For at mennesket skal være i balanse må det integrere både lys og mørke, rik og fattig, mann og kvinne, materie og ånd. At The Twin Towers begge var sorte viser vår kulturs ubalanse. Det er himmelropende forskjeller mellom fattig og rik. Vi er styrt av penger, materialisme og forbruk, og det åndelige er ikke en gang et søndagsfenomen. Som i myten om Kain og Abel, som var to brødre hvor den ene dyrket materien og den andre det åndelige, har vår kultur også drept den åndelige siden.

Vi kan selvsagt se på 11.september som et ondsinnet terrorangrep som rammet uskyldige mennesker og en uskyldig nasjon. Men det er naivt. Når noe går galt må vi spør oss selv hva vi har gjort for å skape dette. Spørsmålet gjelder også for 11.september.

Christian Paaske driver Sophiasenteret i Stavanger, et senter for astrologi, meditasjon og selvutvikling. Han har i tre år utgitt en egen månekalender og var redaktør og utgiver av det astrologiske tidsskriftet Zodiac. Mer info: www.christianpaaske.no

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470