tyren 60x60Tyren finner vi fra ca. 21. april til 20. mai. På våren blir det liv i røttene slik at gress og blomster vokser fram. Det sitrer og gror. Tyren representerer den prosess hvor livet igjen ønsker å uttrykke seg i og gjennom fysiske former. I dette tegn ligger derfor evnen til å konkretisere og manifestere sine fysiske drifter og behov. Tyren har også et godt utviklet sanseapparat samt evnen til å glede seg over skjønnhet og ytre kvalitet, form og farge.

I mange tilfeller vil tyren orientere seg mot den fysiske virkelighet og havner dermed fort i materialismens fallgruver. Planeten Venus hersker over dette tegn på et personlig plan og kan gi både eiertrang og nytelsessyke. Utholdenhet, ro, stabilitet og stahet er andre karaktertrekk. Utfordringen ligger i å skape den nødvendige ro og balanse i sine instinkter og drifter slik at tyren ikke blir en slave av sitt jordiske begjær. Tyren har i så måte mye å lære av det motsatte tegn, skorpionen. Når tyren orienterer seg mot de indre kvaliteter vil evnen til å se verdi, kvalitet og skjønnhet i alle mennesker og ting styrkes og tyren kan si: Jeg ser og når øyet åpnes er alt lys. Sett fra et sjelelig perspektiv er det Vulkan som er hersker over tyren. Vulkan er gudenes smed og lager de indre juveler og verdier tyren kan se når deres øyne åpnes.

 

Tyren

 

Herkules viser oss hovedtemaet i dette tegn, gjennom arbeidet med å fange den tyr som finnes i en labyrint på Kreta, hos Kong Minos. Fra sted til sted forfulgte han tyren, ledet av den lysende stjerne, som skinte på dens panne, et strålende lys på et mørkt sted. Alene oppsøkte han tyren; alene forfulgte han den til dens hule; alene fanget han den og steg opp på ryggen, for så å ri den over til fastlandet. Der ble tyren avlevert på et hellig sted til tre kykloper som kun hadde ett øye i sin panne. Myten viser oss at vi i dette tegn skal kontrollere våre ofte ubevisste drifter og begjær gjennom et opplyst sinnelag. Labyrinten viser oss hvordan vi kan gå oss vill hvis våre mer primitive drifter og materialistiske tendenser får overtaket. Lyset i tyrens panne og det ene øyet er symboler på den klare forståelse og bevissthet som forener det indre og ytre liv og kvalitet og på den måten setter oss fri fra mer dyriske tilbøyeligheter.

 

Stikkord
Fast jordtegn. Naturgrønn farge. Kobber. Melankolsk temperament. Introvert og feminin type. Ukedag fredag. Aspekt, opposisjon. Andre hus. Himmelretning, øst NØ. Stråle 4. Esoterisk sett søker tyren mot skytten. Kjente personer; Hitler, Saddam Hussein, Tony Blair, Carl I. Hagen, Leonardo Da Vinci.

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470