skytten 60x60Skytten finner vi fra ca. 23. november til 21. desember, hvor solen snur. Dette er årets mørkeste tid. I skytten ligger evnen til å finne meningen med livet, i dypet av seg selv. Ved å fri oss fra de mer verdslige sysler og begjær finner vi tid og rom til å søke visdom og frihet. Kjenn deg selv sa Grekerne og ’den eneste veien ut er inn.’ Gjennom mange års studier av både det indre og ytre liv, det subjektive og objektive, naturvitenskap og åndsvitenskap utvikles evnen til å se begge virkelighetsabonnement i ett og samme bilde.

Da blir det ro i sinnet og intuisjonen kommer frem. Skytten representerer den sinnstilstand som best kan beskrives som klok og målrettet. I de tilfeller hvor skytten orienterer seg mot kun den fysiske virkelighet kan overdreven reiselyst og rastløshet samt et stadig hig etter nye erfaringer bli et tema på godt og vondt. Jupiter hersker over dette tegn på et personlig plan og kan gi evne til å favne vidt og bredt i bevisstheten. Optimisme og toleranse er andre karaktertrekk. Utfordringen for skytten ligger ofte i å forene all strid og dualitet. Skytten har i så måte mye å lære av det motsatte tegn, tvillingen. Når skytten orienterer seg mot sin sjel vil den etter hvert kunne si: Jeg ser målet og jeg når dette mål. Deretter ser jeg et annet. Sett fra et sjelelig perspektiv er det Jorden som hersker over skytten. Jordens rolle er blant annet å skape større samklang i vårt solsystem.

 

Skytten

 

 

 

 

 

 

 

 

Herkules viser oss hovedtemaet i dette tegn, gjennom arbeidet med å fordrive de morderiske Stymfaliske fugler, som holder til i en illeluktende sump. Herkules finner området og oppdager at fuglene har nebb og fjær av stål og lager en forferdelig lyd. Herkules prøvde først å skremme fuglene vekk med piler, uten suksess. Det råd han hadde fått med seg på veien var at; flammen der stråler hinsides sinnet, åpenbarer den sikre retning. Ved å slå to store metallokk sammen oppstod en så skingrende lyd at fuglene forsvant. Selv puttet han beskyttelse i ørene. Myten belyser den utfordring vi alle har med å fjerne våre harde ord og tanker, vår baksnakking og et fordømmende sinnelag. Stillhet, ro og opplysning av sinnet kommer ikke lett i vår tid hvor støyen fra media kan være overdøvende. Løsningen sitter langt inne. Vi må forene de to hjernehalvdeler og dempe den støy vi sender og mottar med våre tanker, slik at større klarhet og innsikt kommer til oss.

 


Stikkord
Bevegelig ildtegn. Rik blå-farge. Kolerisk temperament. Maskulin og ekstrovert type. Ukedag torsdag. Aspekt, novilen. Niende hus. Himmelretning, Syd SV. Stråle 4, 6. Esoterisk sett søker skytten mot fiskene. Kjente personer; Woody Allen, Winston Churchill, Walt Disney, Uri Geller, Liv Ullmann, Voltaire, Munch, Steven Spielberg.

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470