steinbukken 60x60Steinbukken finner vi fra ca. 22. desember til 20. januar. På vinteren ligger det i noen land snø som lyser opp i en ellers mørk årstid. I steinbukkens tegn klatrer vi opp på toppene mot solen, hvor utsikten er god. Gjennom mange års hardt arbeid og evne til å utnytte tid og krefter på en målrettet, effektiv, økonomisk og konkret måte vinner steinbukken anerkjennelse, respekt og et godt fungerende familieliv. I de tilfeller hvor steinbukken orienterer seg mot kun den fysiske virkelighet kan ambisjoner og ansvar bli tema på godt og vondt.

Saturn hersker over dette tegn på både et personlig og sjelelig plan. Dette gir individet en helstøpt karakter og dermed bedre mulighet til å forvalte sjelens ambisjoner og mål. Utfordringen for steinbukken ligger ofte i å orientere seg mot de indre tinder og åndelige mål. Steinbukken har i så måte mye å lære av det motsatte tegn, krepsen. Når steinbukken orienterer seg mot sin sjel vil den etter hvert kunne si: Hensunket er jeg i overjordisk lys og vender dog dette lys ryggen.

 

Steinbukken

 

 

 

 

 

 

 

 

Herkules viser oss hovedtemaet i dette tegn, gjennom ihjelslåingen av den 3-hodede hunden Cerberus, som vokter over helvete. Der ligger Prometeus lenket til en klippe og en gribb hakker nådeløst i hans lever. Herkules griper tak i strupen på det største hodet og holder det fast som i en skrustikke, helt til udyrets krefter svinner hen. Deretter setter Herkules Prometeus fri og går så samme vei tilbake. Myten kan tolkes på forskjellige måter. En innfallsvinkel legger vekt på at Prometeus representerer menneskehetens fall ned i materiens trelldom. Løsrivelsen fra denne tilstand krever at hele personligheten med dens tre komponenter, tanke, følelse og kropp, overvinnes og underordnes sjelens innflytelse. Løsningen sitter langt inne eller nede. Hvert av hodene på uhyret er nemlig fulle av slanger og viser til de mange ting vi må rydde opp i og lutre før vi kan bevege oss tilbake den lange vei vi opprinnelig kom fra.

 


Stikkord
Kardinalt jordtegn. Grønn farge. Melankolsk temperament. Feminin og introvert type. Ukedag lørdag. Aspekt, decilen. Tiende hus. Himmelretning, syd. Stråle 3, 7. Esoterisk sett søker steinbukken mot skorpionen. Kjente personer; Mel Gibson, Elvis Presley, Tycho Brahe, Isac Newton, Richard M. Nixon, J. R. R. Tolkien, Mao Tse-Tung, Lasse Kjuus, Jack London, Nostradamus, Johannes Kepler.

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470